Vandaag vond wederom de herdenking van “De Slag om de Residentie” plaats op het grasveld voor onze school. Dit gebeurde bij het monument van het garderegiment Grenadiers en Jagers, dat wij als school geadopteerd hebben. Drie leerlingen uit groep 8, Weronika, Khushi en Kiki, droegen hier hun gedichten voor.

De militairen kwamen plechtig het grasveld op marcheren…

Ook Burgermeester van Aartsen was aanwezig om een toespraak te houden…
IMG_6907

Een militaire kapel omlijstte de plechtigheden…

Dan moet je toch wel sterk in je schoenen staan om niet heel zenuwachtig te worden. Die zenuwen waren er ook wel maar weerhielden de leerlingen er niet van om helder en duidelijk hun zelfgeschreven gedichten voor te dragen…

Aan het eind van alle plechtigheden volgde de kranslegging en het defilé langs het monument.

IMG_6923 IMG_6930

IMG_6954 IMG_6934
De herdenking is traditie geworden op OBS De Startbaan en vindt ieder jaar plaats in mei. En steeds is het opnieuw weer indrukwekkend. We staan stil bij wat er hier in Ypenburg in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Niet iedereen kent deze geschiedenis en weet hoe er hier gevochten is. We realiseren ons weer even dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn.

Wij willen alle leerlingen en hun ouders en familie die hierbij aanwezig waren bedanken en natuurlijk speciaal Weronika, Khushi en Kiki. Deze leerlingen kwamen er middenin hun meivakantie toch speciaal voor terug naar school. Wij willen ook de Grenadiers en Jagers bedanken want onze leerlingen kunnen op deze gemeenschappelijke momenten hun blik op de wereld verbreden. Ik denk dat veel leerlingen zich deze plechtigheden zullen herinneren als iets dat indrukwekkend was en dat ook hoorde bij hun schooltijd op de Startbaan.

Juf Annemarie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.