Gisteren is er in groep 5 geëxperimenteerd met het maken van stop motion filmpjes. Een eenvoudig en pakkend idee is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Dat bleek lastig, maar eenmaal begonnen kwamen er steeds meer ideeën. De tablets stilhouden en de rest van de techniek werd ook steeds meer, al doende, bijgeslepen… In het blog hieronder staan de eerste filmpjes. En voor wie gisteren teleurgesteld was dat je je filmpje nog niet online kon terugvinden…Hier komt de rest…
Wie eet dit broodje?

Hoe bewegen deze poppetjes over de tafel?

Na het eerste draakje (zie het vorige blog hieronder) volgde een tweede…

Bewegende sinaasappels zijn heel gewoon in groep 5…

En op de gang is ook gefilmd…

Ik denk dat veel leerlingen zichzelf hebben verbaasd. Ik ben in ieder geval blij verrast met de resultaten. Veel filmpjes geven een mooi inkijkje in hoe sommige leerlingen denken en dingen oplossen en aanpakken. Er zijn kinderen die dezelfde dingen meerdere keren uitvoeren en perfectioneren. Er zijn ook leerlingen die een hele eigen fantasiewereld hebben. Via hun filmpjes krijg je daarin een inkijkje. Ik ben heel benieuwd wat groep 7 gaat doen met dezelfde les en app vanmiddag.

Wordt vervolgd,
Juf Annemarie

Eén reactie »

  1. Mirjam van Woerkom schreef:

    Ha Annemarie, ik ben zo als altijd reuze benieuwd naar het resultaat maar krijg deze keer de filmpjes niet te zien…. groet Mirjam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.