Om techniek voor leerkrachten en leerlingen begrijpelijk te maken zijn in de werkgroep Techniek  van de Qindscholen, borden gemaakt waarop per technisch onderdeel aanschouwelijk wordt gemaakt hoe die techniek werkt. Momenteel hebben we al borden gemaakt voor ‘Constructie’ en voor ‘Mechanica’. Hieronder staan de nieuwe mechanica-borden waarop ook links zijn te vinden naar opdrachten die met dat mechanica-onderdeel zijn gemaakt.

Veel links verwijzen naar onze eigen Woord&beeldclub en werkstukken die in het verleden zijn gemaakt. Dit leek mij een mooi idee om leerkrachten te inspireren wat er voor opdrachten en werkstukken mogelijk zijn met een bepaald technisch principe. De borden zullen worden aangevuld met nog een heel aantal andere technische onderdelen zoals bijvoorbeeld ‘Elektriciteit’. Met behulp van de app Thinglink zijn op foto’s van deze borden links te maken naar diverse werkstukken en opdrachten die inspiratie kunnen geven in de technieklessen. Deze afbeeldingen zijn op deze site te vinden onder het menu ‘padlets’ en zullen steeds worden aangevuld.

Uiteraard krijgen de borden een plekje in het technieklokaal zodat leraren en leerlingen voorbeelden kunnen zien en aanraken van diverse technische principes. De leerkracht kan dan makkelijker gesprekken hebben met de leerling over hoe de technieken werken.

De werkgroep Techniek wordt binnen een professionele leergemeenschap van de Qindscholen opgeleid door Rita Baptiste van het ‘Van Kinderenmuseum’.img_0152

Dankjewel Rita! De scholen komen steeds een stapje verder met het geven van technieklessen.

Wordt vervolgd,
Juf Annemarie

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.