In de laatste les in het project over het menselijk lichaam ging het vandaag in groep 3 een les over de belangrijkste organen. Dit leek ons (juf Marjolijn en juf Annemarie) eigenlijk een te moeilijke les voor een groep 3, maar omdat de klas de lessen over het skelet zo goed had opgepikt, durfden we het aan. In een eerdere les hadden de leerlingen in groepjes al een omtrek gemaakt van hun eigen lichaam en daarin hun lichaamsdelen beschreven. Deze tekeningen werden nu weer gebruikt om de organen op de juiste plek in te plakken. Na de uitleg gingen de leerlingen aan de slag om te kijken wat ze er nog van wisten. Eerst puzzelen…


En samen kijken welke organen waar horen…
IMG_0034 IMG_0035 IMG_0049 IMG_0060
Wat is de functie van die organen?

En welke kleuren krijgen ze?

IMG_0050 IMG_0052  IMG_0062 Tijdens het evalueren kijken we nog even terug op wat er is geleerd. In onze tekening is er sinds vorige week een hoop kennis over het menselijk lichaam bijgekomen. Vergelijk onderstaande foto maar eens met de blog van vorige week…
IMG_0068
En na vandaag komt er weer een hoop bij…
Verder hadden de leerlingen ook een ideeën over een volgend project. Waar zouden ze nog meer over willen leren? Wat vinden ze interessant? De juffen gaan het bespreken. Maar eerst staan er nog een hoop activiteiten voor kerst op het programma met als afsluiting natuurlijk het kerstdiner. Dan lekker vakantie en daarna komen we weer met een nieuw project voor NPDL.

Jullie hebben goed gewerkt in dit project!
Wordt vervolgd na de vakantie.
Groet,
Juf Annemarie

2 responses »

  1. juf Erna schreef:

    Wat een schat aan kennis hebben deze groepers drie al over het lichaam!!

  2. […] een sprong in de tijd, naar december 2015, vinden we twee lessen voor groep drie over het menselijk lichaam, over organen, botten en het skelet. Het lijken […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.