Vandaag hebben de leerlingen van groep 7 hun ideeën voor de Bright Ideas Challenge van Shell afgerond. Dit is een wedstrijd om leerlingen uit groep 7 te prikkelen na te denken over oplossingen voor wereldwijde problemen als voedsel voor iedereen, schoon drinkwater, en schone energie.

Om zover te komen hebben we een hoop gedaan. We hebben autootjes die op zout rijden gebouwd, ons verdiept in wat planten nodig hebben om te groeien, we hebben irrigatiesystemen gemaakt en natuurlijk veel nagedacht en samen overlegd…

Toen hebben de leerlingen voor elkaar een pitch gehouden voor de klas en feedback gekregen op hun ideeën. Met de feedback van hun klasgenootjes konden de ideeën worden verfijnd en aangescherpt. Vandaag dus afronden en uploaden…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Posters en filmpjes van 1 minuut zijn inmiddels binnen bij Shell en worden daar door een jury beoordeeld. De beste ideeën zullen worden uitgevoerd in virtual reality en zullen volgen jaar te zien zijn op Generation Discover. We zijn heel benieuwd.

Hieronder een paar van die fimpjes…

Meer zien of foto’s downloaden van uw kind? Hier volgt de link naar het complete fotoalbum van de Bright Ideas Challenge.

Op 23 mei zullen de leerlingen een tentoonstelling inrichten van hun werk en zal er een kijkavond zijn van alle projecten. Zet die datum maar vast in de agenda’s!

Wordt vervolgd,
Juf Annemarie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.