De scholen zijn weer begonnen. De eerste week zit er alweer op voor de leerlingen van OBS De Startbaan. We begonnen vandaag ook met het project ‘onze stad’. In een stad staan huizen en in een huis staat een stoel en met die stoel gingen we starten vandaag in groep 8. Ze mochten voor een meegebracht poppetje een stoel ontwerpen. Om inspiratie op te doen had juf Linda een aantal voorbeelden…
IMG_0019
Met een draadmodelletje kun je bestaande stoelen nabouwen en de vorm onderzoeken. Hoe is zo’n stoel sterk en stevig? Dit poppetje zit in ieder geval al goed…
IMG_0023

Van papier kunnen ook stoelen worden gebouwd maar dat moet je je papier zo behandelen dat het sterk wordt en je poppetje kan dragen. De leerlingen onderzochten een aantal oplossingen zoals diverse profielen waarin het papier kan worden gevouwen of gerold. Na het maken van hoekprofielen, U-profielen, boogprofielen, buisprofielen en waaierprofielen moest er wel even worden gekeken of je daarmee nou echt een beetje gewicht kan dragen…
IMG_0017 IMG_0013

Leuk om daarmee net de grenzen op te zoeken. Na het onderzoeken van diverse mogelijkheden om je stoel stevig en sterk te maken, moet het natuurlijk ook een hele mooie, originele, eigen stoel worden die goed past bij je poppetje. Daarover bogen de leerlingen zich de rest van de middag. Hoe al die stoelen gaan worden zien we volgende week. Ik kijk al uit naar een groepsfoto van een klas vol poppetjes op hun eigen stoel.

Wordt vervolgd,
Juf Annemarie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.