Vandaag is er een volgende stap gezet in het project over vrede en recht waarbij de kunstenaars Frank en Annemieke de leerlingen laten nadenken over dit thema. Bij Frank gingen de leerlingen aan de slag met een ‘huis voor vrede’.
IMG_0071

Je kunt er echt in…

En verder moet je er welkom zijn…
IMG_0105
En veel goede wensen moeten er in vervulling gaan…
Hoe dat eruit gaat zien kunnen ouders en klasgenoten gaan bekijken op 1 april (geen grap) vanaf kwart voor 2 in het technieklokaal.
Dan is ook het werk te zien van de leerlingen van Annemieke. Die hebben zich beziggehouden met wat Ypenburg voor hen betekent. Ypenburg heeft ook tijden van oorlog gekend. Nu is er gelukkig vrede. Wat zien  de leerlingen voor zich als ze aan Ypenburg denken? Daar ging de les vandaag over…
IMG_0114
En wanneer is zo’n werkstuk dan interessant? Wat maakt dat je iets boeiend vindt of mooi vindt? Dat is nog een lastige vraag…

Ook het werk van deze leerlingen is op 1 april te bewonderen. Maak dus vast een plekje vrij in je agenda op vrijdag 1 april om 13.45 in het technieklokaal op OBS De Startbaan!

Komt allen,
Groet,
Juf Annemarie

»

 1. Margriet Rijlaarsdam schreef:

  Gaaf hoor Annemarie! Kun je mij laten weten hoe je bij deze gastdocenten bent gekomen en/ of ze zoiets ook bij ons op school kunnen doen?

  Bedankt en fijn weekend!
  Margriet

  • Annemarie schreef:

   Deze kunstenaars komen via de Haagse kunstenaarsvereniging Stroom met een project van Madurodam in de klassen. Als je een paar blogs naar beneden scrolt wordt het project toegelicht. En het blijkt dat kunstenaars hele goede vakdocenten kunnen zijn. Frank en Annemieke in ieder geval wel😀.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.