Bij dit project over vrede en recht kregen de leerlingen veel informatie over de tweede wereldoorlog. Vanmiddag mochten ze een spel doen waarin ze, al spelende, nog meer konden opsteken over deze oorlogstijd. Welke gebeurtenis hoorde bij welk personage? In een groepje werd hierover overleg gevoerd. Was het een onderduiker of een NSBer? Een kind of een verzetsstrijder? En wanneer was dat dan precies? 1940 of 1941? Wanneer moesten de joden eigenlijk een ster gaan dragen?
Als je deze vragen goed oploste en kaartjes met gebeurtenissen achter de juiste persoon op het juiste jaartal kon plaatsen, kreeg je bij het omdraaien van de kaartjes een mooie uitspraak van Anne Frank te lezen. Niet makkelijk dus goed overleg was nodig.
Samenwerken, luisteren, elkaar adviseren… Ook niet altijd makkelijk. Hierover mochten de leerlingen elkaar feedback geven.
In de groepjes ging men er flink mee aan de slag…
IMG_0118

IMG_0121

Juf Linda dacht ook hard mee…
IMG_0080

Er werd druk overlegd…

En aan het eind van de les gaven de leerlingen elkaar feedback over de samenwerking…

Mooi om te zien hoe vlot leerlingen elkaar feedback leren geven en hoe serieus ze dit aanpakten. Pas vorige week hebben we dit geïntroduceerd en nu komen er al goede leermomenten uit.

Trots op deze klas en op hun juf Linda!

Wordt vervolgd,
Juf Annemarie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.