Vandaag zijn we gestart met het project vrede en recht. Deze les ging over de begrippen vrede en recht en wat ze voor de leerlingen betekenen. In drie stappen maakte de leerlingen een eigen wet. In de eerste stap schreven ze over iets onrechtvaardigs wat ze hebben meegemaakt. In de tweede stap beschrijven ze wat er had moeten veranderen. En in de derde stap beschrijven ze een wet die dit onrecht kan bestrijden.
Dora1

Dora2

Dora3

Deze was van Dora maar ook Vincent en Liza hadden mooie verhalen…
Liza1 liza2

Liza3Vincent1vincent2vincent3

En hieronder nog wat voorbeelden wat leerlingen verstaan onder ‘vrede’…
vrede1 vrede2 vrede3
vrede 4
Mooie voorbeelden van wat er besproken, gedacht, getekend en geschreven is vandaag in groep 8. Het was de aftrap van een groot project over vrede en recht. Madurodam heeft in samenwerking met het kunstenaarscollectief Stroom dit jaar op veel Haagse scholen een project met dit thema. De kunstenaars Frank Niessen en Annemieke Olthuijs gaan dit met onze leerlingen na de voorjaarsvakantie verder uitdiepen. Op
1 april (geen grapje) staat de opening van een groot gezamenlijk kunstwerk gepland.

Juf Linda gaat binnen dit project De Tweede Wereldoorlog en Anne Frank nog behandelen en op 19 februari zal met de klas het Anne Frank Huis worden bezocht.

Wordt vervolgd,
Juf Annemarie

 

Eén reactie »

  1. Erna de Moedt schreef:

    Een moeilijk maar prachtig onderwerp waar onze leerlingen veel over zullen leren. Zie al heel veel wijze woorden voorbij komen. Mooi om te lezen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.