In een project over het menselijk lichaam hoort natuurlijk ook een les over bloed en bloedsomloop. En het spelen van het grote bloedsomloopspel helpt bij een beter begrip van deze materie. Maar eerst moest dat spel in elkaar worden geplakt en dan moet je ook nog goed weten hoe het bloed door je lichaam stroomt en wat zuurstofrijk en zuurstofarm bloed is…
IMG_0509

Zuurstofrijk wordt rood en zuurstofarm blauw…
IMG_0517 IMG_0510

En om dat te weten en niet meer te vergeten werden filmfragmenten bekeken over bloed, vaten, hart, bloedlichaampjes, haarvaatjes, zuurstof, CO2, stollen, afweer en wat al niet meer… En dat was een hoop info voor groep 8. Om dat te onthouden maakten de leerlingen in groepjes een mindmap en gaven daarover na afloop een minipresentatie van ongeveer 3 minuten…
IMG_0508

IMG_0505

Nu er een hoop geleerd is en de spellen in elkaar gezet zijn kan er volgende week worden gespeeld…

Wordt dus vervolgd…
Groet,
Juf Annemarie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.