Ook in groep 3 van juf Marjolijn zijn ze bezig met een project over het menselijk lichaam. De leerlingen hebben eerst op grote vellen in groepjes een omtrek gemaakt van hun eigen lichaam en beschreven welke lichaamsdelen ze allemaal al kennen…
IMG_0498 IMG_0502 IMG_0501 IMG_0500

Ook is er mooi materiaal via de ouders binnen gekomen…
IMG_0497

Vandaag gingen de leerlingen aan de slag met het skelet. Na een filmpje en een korte uitleg mochten ze in groepjes een levensgroot skelet in elkaar plakken. Bepaalde onderdelen kregen bepaalde kleuren. Er kwamen namen bij te staan en de gewrichten die ze kenden werden omcirkeld.
IMG_0480

IMG_0489  IMG_0492

Uiteindelijk leverde dat aan het eind van de les een hoop nieuwe kennis op over onze botten en waarvoor ze dienen…
IMG_0494

Volgende week gaan we hiermee weer verder.

Groeten,
Juf Annemarie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.