Vanmiddag hadden de leerlingen uit groep 5 van OBS De Startbaan hun laatste les met tandwielen. Vandaag werden de ontwerpen waaraan de vorige lessen was gebouwd afgemaakt.

Er waren ook al veel leerlingen klaar met deze werkstukken. Zij mochten met het materiaal wat er lag katapulten en kruisboogjes maken. Om dat goed te kunnen doen kregen ze informatie over kinetische energie en kregen ze beelden te zien uit eerdere lessen op deze site van leerlingen die deze opdrachten ook al eens hadden gedaan. Daarna mochten ze zelf aan de slag en onderzoeken en uitproberen wat nu het beste werkt. Voor sommigen viel dat niet mee. Anderen waren heel handig en het was mooi om te zien dat zij ook tijd over hadden de leerlingen die het moeilijk vonden te helpen.
En wie schiet er nu het verst?

En hoe werkt het nu?

En dan tot slot…

Ja, even allemaal op de juf schieten terwijl ze aan het filmen is…

Morgen, is groep 7 aan de beurt. Ik ben benieuwd hoever zij kunnen schieten…

Groeten,
Juf Annemarie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.