Juf Sabah van kleutergroep paars op OBS De Startbaan ging er deze week mee aan de slag. De afgelopen 2 weken hadden de leerlingen al kennis gemaakt met tandwielen en ermee gebouwd. Deze week mochten ze hun fantasie de vrije loop laten en samen in groepjes een eigen ontwerp maken. Zou dat lukken? Ze gingen te werk volgens 2 stappenplannen:
wat leren wij

samenwerken

Deze posters werden besproken en hangen groot in de klas. Dan onthouden de leerlingen de leerdoelen en hoe ze moeten samenwerken…En dan… De ontwerpen?
vissen

Vissen met bewegende staarten met tandwielen…

rij tandwielen

Een lange tandwielmachine…

racetank.

Een ‘racetank’ (deze naam komt van de leerlingen)…

auto

En een auto…
Deze ontwerpen gaan ze samen maken. Juf Sabah heeft al bekeken welk materiaal er nodig is. Spannend om straks te zien hoe de ontwerpen uitgevoerd zullen worden. Maar hier is bewezen dat ook kleuters kunnen ontwerpen. Met dank aan juf Sabah!

Volgende keer weer meer nieuws uit de groepen 5 en 7.

Groet,
Juf Annemarie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.