In groep 7 begonnen we met een terugblik. Het was alweer een week geleden. Wat hadden we toen ook weer geleerd en gedaan met techniek, tollen en tandwielen?


Na een korte uitleg gingen de leerlingen in tweetallen of in groepjes een de slag met het maken van een eigen ontwerp. Het goed samenwerken was naast het maken van een eigen ontwerp een belangrijk doel. Sommigen keken hierbij nog even op de Pinterestpagina van de Woord&beeldclub om inspiratie op te doen.
IMG_0120 IMG_0122

Daar kwamen mooie ontwerpen uit…
IMG_0134
Vertel maar eens hoe het allemaal werkt dan…


Die ontwerpen moeten natuurlijk gebouwd worden… Bij sommige ideeën kun je in je hoofd een sprookje bedenken. Zoals bij het idee van deze wensput.

Nog niet af, maar dat hoeft ook niet vandaag. De leerlingen hebben meerdere middagen om hun eigen ontwerp samen uit te denken en te bouwen.

 

En in groep paars?
Daar gingen we weer verder aan de slag met de tandwielen. De tollen waren nieuw voor deze leerlingen. Samenwerken en samen ontdekken hoorde er ook vandaag weer bij. Juf Erna kwam even vragen hoe dat nu zat met die tollen…

En natuurlijk werd er ook weer samen gebouwd…

Mooi om te zien hoe hard er werd nagedacht en uitgeprobeerd…

Tot de volgende keer,
Juf Annemarie

»

  1. Juf Erna schreef:

    Wat leuk om alle leerlingen, groot en klein, zo ” bevlogen” aan de slag te zien!! Er werd vandaag duidelijk meer “samen gewerkt”. Dan vorige week!!

  2. Arlette schreef:

    Duidelijk een project waar de kinderen veel van leren, ook het samenwerken!
    Wat een kanjers zitten er toch op De Startbaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.