Bij het evalueren van het vorige project ’tandwielen en automata’, was de meest gehoorde feedback van de leerlingen dat ze het zo moeilijk vonden om zelf te knutselen met met kartonnen tandwielen. Mijn conclusie is dat ze waarschijnlijk nog niet genoeg hebben kunnen ervaren hoe tandwielen werken. Dat bleek ook uit vragen die leerlingen hadden tijdens het ontwerpen en bouwen van hun automata. Een stap die hieraan vooraf zou kunnen gaan is lekker bouwen met kant en klaar materiaal. Lastig te vinden maar zoeken met de steekwoorden ‘georello tech’ op ‘google afbeeldingen’ laat een mooi palet aan mogelijkheden aan je geestesoog voorbijtrekken. Het is altijd even surfen en zoeken voor je zover bent maar dit is mooi speelmateriaal.

Dan is aanschaffen ook een kleine stap. Op de pakketten staat vanaf 5 jaar. Maar mijn zoon Jan (brugklas) heeft er nog een aantal middagen intensief mee geëxperimenteerd.

We gaan de projecten nu draaien bij de kleuters, groep 5 en groep 7. Ik zie er wel een mooie leerlijn in:
download (2) download
Van het platte vlak naar ruimtelijk bouwen… Simuleren op de computer zoals bij  www.gearsket.ch/ of de oefensite voor allerlei rekenvraagstukjes van het Freudental Instituut is geweldig. Maar het aanvoelen, ontwerpen en zelf maken blijft een onmisbaar onderdeel om zaken goed te leren begrijpen.

En dan zie je onderstaand filmpje…Ik weet niet of ik mijn nieuwsgierigheid en kooplust kan bedwingen…
Ziet u niets klik dan op deze link!


De fabrikant mag ons natuurlijk altijd sponsoren…

Ik ben erg benieuwd wat de leerlingen in de klas ervan zullen vinden…

Blijft altijd spannend!
Groet,
Juf Annemarie

Eén reactie »

  1. juf Erna schreef:

    Wat een prachtige materialen zijn er weer aangeschaft. De leerlingen kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Veel onderzoek en leerplezier!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.