Gedurende de dag werd er al het één en ander binnengereden bij OBS De Startbaan…IMG_0002 IMG_0001
Er is wel wat voor nodig om de hal in te richten als proeverij voor alle gasten…
IMG_0008 IMG_0006 IMG_0005 IMG_0004
Vanaf 15.00 uur is Kees de Jong hiermee druk aan de slag…
IMG_0014 IMG_0013 IMG_0011 IMG_0010
De diverse paddenstoelensoorten worden neergezet om de gasten te laten zien welke soorten ze proeven…
IMG_0055
Deze leerlingen gaan alle gasten vertellen over het paddenstoelenproject en over de proeverij…
IMG_0077 IMG_0071
Zij proeven als eerste. Je kunt moeilijk iets over het eten vertellen als je natuurlijk zelf niet eerst geproefd hebt…
IMG_0111
Andere ouders van nieuwskanaal Nostisia komen de avond op film vastleggen….
En dan wordt er veeeeeeel geproefd door groot en klein…

Deze slideshow vereist JavaScript.


Voor elk gezin met leerlingen op OBS de Startbaan is een pakket met paddenstoelen beschikbaar plus recepten om thuis eens zelf mee aan de slag te gaan. Ik ben heel benieuwd wat er thuis allemaal gekookt gaat worden. De collega’s namen de paddenstoelen mee die als voorbeeld de tafels hebben gesierd. Dus iedereen eet dit weekend exotische paddenstoelen uit Zuid-Korea. Bovendien kregen ze een CD mee met daarop filmpjes over het productieproces. Daarover kunnen vragen worden beantwoord. Uit de leerlingen die alle antwoorden goed hebben wordt geloot. Zij kunnen een weekendje pretpark winnen.

Heel veel dank aan Greenmushroomfarm voor alle mooie cadeaus en lekkere paddenstoelen, aan Nostisia voor het filmen en aan de Kees de Jong en de mensen van de catering voor hun inzet en werk en natuurlijk aan alle ouders, collega’s en leerlingen die van deze avond een succes hebben gemaakt.

2015-02-19 18.16.08En dank aan Bleona en Leonit die goed hebben meegeholpen en nu misschien wel nog trotser zijn op hun vader en oom die Greenmushroomfarm zelf hebben opgebouwd. Misschien beseffen ze na deze avond nog een extra hoe bijzonder dat eigenlijk is.

En dan lekker een weekje voorjaarsvakantie,
Na de vakantie nieuwe projecten,
Groet,
Juf Annemarie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.