Door dit project kwam ik in gesprek met een vader van leerlingen bij ons op school die een familiebedrijf heeft dat paddenstoelen kweekt en wereldwijd exporteert. Zijn bedrijf heeft een grote fabriek in Zuid-Korea waar ze o.a. Enoki, Eryngii, Shimeji en Oesterzwammen kweken.

Dinsdag 11 november kwam hij op school met een grote verassing! De school heeft flesjes en schaaltjes met deze soorten gekregen zodat de leerlingen ze kunnen voelen, ruiken en proeven! En grote schalen met bospaddenstoelen: Cantharellen en boleten uit Zweden.

IMG_20141111_141216  IMG_20141111_141112 IMG_20141111_141029 IMG_20141111_141505
We waren onder de indruk van een verscheidenheid aan soorten die we nog nooit hadden gezien in Nederland en willen dit bedrijf hartelijk danken voor deze uitgebreide tafel vol paddenstoelen!
Hoe ze worden gekweekt is te zien in dit filmpje. En meer informatie over Greenmushroomfarm staat op http://www.greenmushroomfarm.com/

De Boleten en Cantharellen die we kregen blijven niet goed tot de volgende Woord&beeldlessen op de maandag dus die heb ik met veel plezier mee naar huis genomen en er twee dagen heerlijk van gegeten. Eerst op brood en met een biefstukje en de tweede dag heerlijk op de pizza…zooooo lekker.
IMG_1906 IMG_1907

IMG_1909 IMG_1915En collega Michel die werkt op het speciaal onderwijs heeft het andere pakket bospaddenstoelen meegenomen… Ook daar genoten de leerlingen van de superieure kwaliteit die niet in Nederlandse winkels te koop is…

Koken, eten en proeven moet je gewoon gaan doen… Dus drie keer raden waar we deze les mee bezig gaan?

Groet,
juf Annemarie

Eén reactie »

  1. Letterplein schreef:

    geweldig!!

    Met vriendelijke groet,

    Letterplein Miriam Wolthuis Scheeres

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.