Vandaag hebben we allereerst heel goed leren kijken naar paddenstoelen. Lijkt hij op een spons, een trechter of een ster, of heeft hij gewoon een steel en een hoed. Heeft hij dan ook een ring en een knol en zitten er plaatjes of buisjes onder de hoed? Allemaal vragen die nodig zijn om goed te kunnen determineren.

Sommige leerlingen gingen daarmee dan ook fanatiek aan de slag. Met behulp van boeken, opzoekkaarten en internet probeerden ze van zoveel mogelijk paddenstoelen de namen te achterhalen…
IMG_1533 IMG_1534

Groep 8 zit in de boeken…

IMG_1581 IMG_1576

en bij groep 5/6 kwamen de laptops uit de kast…

Een andere opdracht was een paddenstoel tekenen of kleien. Sommigen gebruikten hiervoor een bestaande paddenstoel en keken daarbij goed naar alle kenmerken…

IMG_1587 IMG_1559Weer anderen gebruikten liever hun fantasie…

IMG_1589  IMG_1578Ook een lastige vraag is hoe zo’n paddenstoel moet blijven staan…

IMG_1546  IMG_1549

Satéstokjes brengen uitkomst…

Heel groep 5/6 doet mee met het project…

IMG_1577

Hiermee testen we uit of de lessen uit de plusklassen, met meer onderzoekend leren, geschikt en motiverend zijn voor ALLE leerlingen. Plusleerlingen kunnen en moeten meer uit de opdrachten halen, maar iedereen uit 5/6 mag nu meedoen. Spannend en leerzaam voor juf Raphaela en voor mij om te ondervinden wat goed werkt. In ieder geval viel nu al op dat bepaalde leerlingen die niet gekozen zouden zijn voor een plusklas, wel heel geconcentreerd en gemotiveerd aan het werk waren.

IMG_1569

Een leerzame dag dus voor de leerlingen en voor de juffen…

Volgende week meer…
Groet,
Juf Annemarie

 

»

  1. Erna schreef:

    Wat fijn dat de bijeenkomsten van de woordenbeeldclub weer gestart zijn. Zie en hoor alleen maar enthousiaste leerlingen hierover. Wat spannend dat er nu in groep 5/6 een pilot plaatsvindt om te kijken wat deze wijze van ” meer onderzoekend leren”. Voor alle leerlingen oplevert!! Zie in ieder geval prachtige foto’s van enthousiaste leerlingen.

  2. Annemarie schreef:

    Er kwam net alweer een pakketje binnen om paddenstoelen in de klas te kweken. Gaan we volgende week mee starten. Voor mij net zo spannend als voor de leerlingen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.