Zelfs voor groep 7 en 8 was het nog leuk…IMG_9842

…Racen met je zelfgemaakt elektrische auto.

We hadden al veel geleerd van het borstelrobotje van vorige week: Een elektrisch circuit met een motortje, een schakelaartje en een batterijtje. Vandaag moest dat allemaal in een autootje passen en kwam er een snaaraandrijving bij: Een elastiekje van het motortje naar één van de achterwielen. Waar dan handig het motortje te plaatsen en de batterijhouder, zodat er niets aanloopt en de batterij toch nog makkelijk kan worden vervangen? Met allerlei dingen moest rekening worden gehouden. Gelukkig snapte bijna iedereen de stroomkring al… En dan maar prutsen…
IMG_9823  IMG_9838
Kleine draadjes in kleine gaatjes…

IMG_9817  IMG_9829
Met lijmpistool en soldeerbout werden verbindingen en constructie vastgezet om daarna met z’n allen even uit te proberen hoe hard iedereen gaat.


En dat was dus best hard! Goed stel techneuten zitten er op de Startbaan!

Tot volgende week,
Juf Annemarie

 

»

 1. Monique Romeijn schreef:

  Geweldig vond Amber het weer vandaag, om een auto te maken die echt kan rijden! Vorige week al die supergave leuke robot en nu weer zo’n leuke les in techniek. Fijn als de kinderen zo genieten! Bedankt Annemarie.

 2. Rik Stortenbeek schreef:

  Hallo Annemarie!
  Ik wil graag samen met mijn kleinzoon zo’n auto’tje bouwen. Waar kan ik de lesbrief vinden? Heb jij die voor me of misschien de link er naartoe?
  Vast dank voor je reactie en vriendelijke groet, Rik, oma van Rafaël.

  • Annemarie schreef:

   Deze autootjes komen uit bouwpakketjes die je kunt bestellen bij Opitec. Ik stuur hier een link naar de pagina waar dat autootje ook op staat: http://nl.opitec.com/opitec-web/Voertuigen/c/kspafa
   Wie weet krijg je zo ook nog andere ideetjes om met je kleinzoon te maken. Er staan ook gave modelletjes met zonne-energie of pneumatiek. De lesbrieven zitten erbij en kun je ook vanaf de site downloaden.
   Veel bouwplezier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.