Een batterij + een motortje + een schakelaartje op een afwasborsteltje…
IMG_9804 IMG_9790

…wordt allemaal samen, na een kort lesje over elektriciteit en stroomkring…

Jaaaa…een heus robotje…

Maar je zou t ook een engeltje, diertje of insect kunnen noemen. Ze kregen van hun scheppers een eigen karaktertje mee en ze bewogen ook allemaal op geheel eigen wijze door het lokaal. En dan komt het leukste moment: Lekker even spelen met wat je hebt gemaakt.

Hieronder een galerie van de wezentjes die vandaag voor het eerst het daglicht zagen… Klik op een foto voor een vergroting…

En hieronder een aantal portretten van trotse makers met hun maaksel…

Ook op deze foto’s kun je weer klikken voor een vergroting. Maarrrrrr… we willen die robotjes nu weleens in actie zien! Dat kan! Hieronder alle groepen in actie met hun robots.

De verschillende groepen hebben aan het eind van de les met z’n allen tegelijk de robotjes laten rondlopen. Leuk om te zien is het enthousiasme na het aftellen. Ook leuk om te zien is het verschil dat je dan ziet tussen de verschillende leeftijden. De jongere leerlingen kunnen echt niet blijven zitten en de ouderen geven graag commentaar vanaf de kant.

Het was leuk om te doen! Volgende week meer techniek en electriciteit.

Groeten,
Juf Annemarie

2 responses »

  1. Erna schreef:

    Wat leuk zo’n handige afwasborstel. Daar zullen diverse moeders blij mee zijn geweest vanavond na het avondeten!!! Wat hebben we toch een knappe kids op De Startbaan, dat zij zomaar zelf een robot kunnen maken!!

  2. Marjolein van der Jagt schreef:

    Weer genoten van de foto’s en filmpjes! Smaakt opnieuw naar meer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.