Hadden we ons de vorige keer verdiept in wat we konden doen met de zwaartekracht en balans, vandaag maakten we knikkerbanen. Op 1 vraag: Hoe laat ik die knikker in een mooie baan rollen? Zijn vele oplossingen. Dit is te zien aan de werkstukken van de leerlingen. Lekker ongedwongen frotten in dozen met flessen en wc rollen. Dank juf Belinda voor het verzamelen!
IMG_9388  IMG_9387  IMG_9362
Daan en Arda maakten hun balanspoppetjes nog even af…

IMG_9372

En de rest boog zich over de vraag hoe hun knikkerbaan moest worden.
Een lange pijp…
IMG_9382 IMG_9376
En waar moet die pijp dan op steunen? Verschillende oplossingen kwamen langs…
IMG_9375 IMG_9395

Of maken we er een hele constructie van…?
IMG_9378
Een andere mooie oplossing is een vlakke achtergrond zoals een stuk karton of een schoolbord…
IMG_9383 IMG_9403
En dan tot slot nog even in actie…

Gaaf toch zo’n knikkerbaan!

Vergeet niet alle familie, vrienden, kennissen, buren en andere bekenden die je nog had vergeten te vertellen over onze film alsnog te vragen om te kijken! En vertel ze over dat schoolreisje dat op ons wacht bij de meeste views. De link staat nog in de pagina hieronder. Op het moment dat ik dit schrijf 1201 keer bekeken. Toch niet mis! We gaan voor de 2000!!! Dat schoolreisje zit er zeker in. We gaan ervoor…

Groeten en tot volgende week,
Juf Annemarie

2 responses »

  1. Annet ter Avest schreef:

    Hallo,
    Wat een bijzonder idee om van wc rollen een knikkerbaan te maken en wat zijn ze goed gelukt. Vandaag samen met Ayhan naar het filmpje van hem en Herman gekeken, hij is er super trots op. Het filmpje van Mike en Melissa is ook echt prachtig. Zou je mij s.v.p. het filmpje en de foto en de foto van afgelopen week (van de zwaartekracht) willen mailen waar Ayhan op staat. Ik vind het leuk om dit voor later te bewaren maar het lukt mij niet de foto’s/filmpje van deze site op mijn eigen laptop te downloaden. Ik hoop dat dit niet teveel moeite is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.