Met de bovenbouw werd nog flink nagepraat over de première van onze film voor Unicef over kinderrechten van afgelopen vrijdag. We waren genomineerd maar hebben helaas niet gewonnen. Toch zijn we allemaal beretrots en hebben we nog kans op een schoolreisje. De film moet dan wel erg vaak bekeken worden en in de klas hebben we plannen gesmeed om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Op het moment dat ik dit schrijf is de film al 401 x bekeken. Toch best mooi in 3 dagen tijd… En de dag is nog niet om…

Dus vooruit… Voor we overgaan tot de les van vandaag nog 1 x de link…

Kopieer deze link op jullie social media!

En dan over tot de orde van de dag: Een les zwaartekracht en balans. Vragen over wat zwaartekracht is, hoe het ontstaat, wat een voorwerp in balans brengt en het zwaartepunt van een voorwerp, kwamen aan de orde… En dan… Uitproberen… En als ik het heb over balans bedoelen we dit…

IMG_9256
Moooooi Sheryl!

Sommige leerlingen maakten objecten die balanceerden, anderen vonden het leuk om een dier of een mensfiguur te maken. Een paar basisontwerpen hebben geleid tot diverse werkstukken. Dus proberen, nadenken waarom iets wel of niet werkt, bij anderen kijken, je ontwerp aanpassen… Het gebeurde allemaal…

2

Onderstaande galerie laat de leerlingen zien met hun werk. Klik op een afbeelding voor een vergroting.

 

Volgende week meer over zwaartekracht…

Groeten,
Juf Annemarie

3 responses »

  1. Marjolein van der Jagt schreef:

    Zwaartekracht, we zijn er zo aan gewend en je kunt er lastig aan ontkomen… ook al lijken deze balanspoppetjes er op zijn minst mee te spelen. Interessante les met veel mogelijkheden om zelf uit te proberen en van te leren. Veel plezier ook volgende week hiermee!

  2. Annet schreef:

    Een leuke verrassing om Ayhan nog een keer in de Woord en Beeldclub te zien. Hij was heel enthousiast over de zwaartekracht toen hij thuiskwam. We hebben al een heleboel mensen de link van de film gestuurd. Op het werk of via FB. Misschien wil de school de Youtube link wel vermelden bij het versturen van de nieuwsbrief vrijdag. Dan is het een kwestie van even erop klikken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.