IMG_9069
Vandaag hebben we ons beziggehouden met hoe een helikopter vliegt. Dat wordt ook mooi laten zien en verteld in dit filmpje.

Zelf gingen we ook aan het werk met vliegende objecten die gebruik maken van propellers. Daarvoor waren speciale propellers besteld die uit Amerika moesten komen. Ze hadden dus al zeker een reis van ruim een maand achter de rug voor wij ze konden uitproberen.

Hierbij kwam ook de kinetische energie weer om de hoek kijken. Alles in deze ontwerpen was van belang, welk elastiek, hoe hard opdraaien, hoe los te laten, hoe breed en hoog het plaatje van het ontwerp en  zowel het maken als het op laten stijgen vereiste geduld en oefening…

Maar dan…Deed je alles goed dan vliegen ze zeker 8 meter hoog! Of nog hoger, want 8 meter is ons plafond ongeveer…Ook lastig was het om deze snel vliegende ontwerpjes op een filmpje vast te leggen. Ze gingen hard en hoog!

De juf wilde de vliegtechniek laten zien…Hij stijgt mooi op tot hij tegen een uitsteeksel aan het schoolbord vliegt…

Dat doet Jayley beter…

Hoe op te winden, hoe los te laten…We kregen er toch wel slag van…

Vleermuisjes, rozentuintjes…Het vliegt allemaal..

Niet schrikken…Flink oefenen…en volgende week weer…

Groeten,
Juf Annemarie

 

Eén reactie »

  1. Marjolein van der Jagt schreef:

    Leuk! Aardige link met duidelijke uitleg over de werking.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.