Omdat ik nu even aan huis en aan de tandarts gekluisterd ben vanwege een hele nare kaakontsteking miste ik vandaag de Woord&beeldclub. Heel vervelend. Ik had ook graag vandaag de brief uitgedeeld voor de première van de film over kinderrechten die we hebben gemaakt.

Daarom zal ik de inhoud van die brieven nu op de site zetten: Hier komtie:

Aan de plusleerlingen van groep 6 t/m 8 en hun ouders,

Wij hebben begin dit schooljaar met de Woord&beeldclub een film gemaakt.

Vrijdag 28 maart is de première van deze film in Pathé theater Buitenhof!

Alle leerlingen die hebben meegedaan aan deze film zijn uitgenodigd en ook de nieuwe leerlingen die pas het tweede half jaar zijn begonnen mogen mee.

Ouders die het leuk vinden om mee te gaan zijn ook van harte uitgenodigd! Ik heb in ieder geval minimaal 1 ouder nodig om de groep te begeleiden maar als meer ouders zich aanmelden en allemaal benieuwd zijn naar de film dan is iedere ouder in principe welkom.

 Waar moeten we aan denken?

  • Ouders die mee willen, moeten zich vooraf even bij mij melden. Dat kan via email: A.vanEs@de-startbaan.nl . U krijgt dan ook via de mail bericht van mij terug.
  • Op 28 maart moeten de leerlingen een voldoende opgeladen OV chipkaart meenemen.
  • Op 28 maart moeten we ons mooi aankleden zoals hoort bij een première. Dus dof je op en kom op je paasbest! Die middag is er nog wel gewoon school en misschien wil je op school nog even in een setje makkelijke kleren schieten en je première outfit uittrekken. Neem dan ook die extra schoolkleren mee.
  • Zorg voor een lekkere lunch! Het programma neemt een hele ochtend in beslag, dus zorg dat je eten en drinken bij je hebt.

Ik voeg de uitnodiging van Filip Braams (directeur Unicef Kinderrechten Festival) bij. Hierop staat het programma van die ochtend en wat er van ons wordt verwacht.

Ik ben zelf heel erg benieuwd hoe onze film is geworden en vind het verschrikkelijk spannend dit in een echte bioscoop te gaan zien.

Ik hoop dat iedereen met deze brieven voldoende geïnformeerd is en zich net zo op de première verheugd als ik.

Zijn er nog vragen dan beantwoord ik ze graag. Hieronder volgt ook nog de brief van Filip Braams. Hij heeft bij ons gefilmd en is directeur van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

Vriendelijke groeten,

Annemarie van Es
Docent en coördinator plusklassen

Beste deelnemende scholen première Den Haag

Op jullie scholen zijn afgelopen tijd films gemaakt voor het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Op de ochtend van 28 maart gaan deze films in première in Pathé Buitenhof (adres: Buitenhof 20) in Den Haag. Op de 28e maart zijn er twee premières en het is daarom noodzakelijk dat alle scholen op tijd aanwezig zijn.

Lees de mail goed door en we willen graag een ontvangstbevestiging met daarbij vermeld hoeveel ouders/begeleiders mee komen. Er is genoeg plek in de zaal en de reacties van ouders zijn altijd erg positief.

Programma premiere-2 28 maart Pathé Buitenhof: 

10.50                Scholen in de zaal

11.05                Voorstellen jury en opening

11.20                Start eerste serie van 5 films (30 minuten)

11.50                Pauze (10 min)

12.00                Start 2e serie films (30 minuten)

12.30                Juryberaad

12.40                Jury heeft besluit genomen

12.45                Uitreiking prijs

12.50                Einde premiere

Gala kleding en eten
Op de voorgaande premières was het leuk om te zien dat veel kinderen er als echte filmsterren uitzagen. Het gebeurd niet dagelijks dat je film in de grootste bioscoop van de stad draait dus we vragen de kinderen of zij in hun mooiste of opvallendste kleding willen komen. In de pauze kunnen de kinderen hun meegenomen ochtend

‘lunch’ opeten in de lobby (eten in de bioscoop zaal is niet toegestaan) 

Feestelijk en sportief
Het is voor iedereen leuk dat het een feestelijk première gaat worden. We willen vragen of de kinderen enorm enthousiast reageren als hun film begint (met luid gejuich) maar nog belangrijker dat zij ook met respect naar de andere films kijken. Onsportief gedrag (boe roepen bij aanvang van een film van een andere school) zeg maar tegen de kinderen dat dit zwaar wordt bestraft door de jury….

Winnende film
Tijdens de première kiest de jury de beste film van de première uit. Deze film wint sowieso een mooie prijs (bioscoop bon voor alle kinderen) maar is nog niet zeker van een finale plaat op 20 juni in Pathé Tuschinksi. De finale plaats wordt later die dag verdeelt tussen de twee beste films van de twee premières.

U kunt altijd bellen of mailen als er nog vragen zijn.

Met vriendelijke groet,

Filip Braams
Creatief Directeur
UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Eén reactie »

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.