Als laatste les van dit half jaar Woord&beeldclub een les over vliegen, een mooi magisch onderwerp. Na de voorjaarsvakantie zullen we starten met nieuwe projecten en ik ben nog niet uitgekeken op dit thema. Ik heb zelfs bestellingen uit de VS laten invliegen om ons meer in het vliegen te gaan verdiepen…Meer ga ik er nog niet over verklappen.

De groepsbesprekingen zijn in volle gang en leerkrachten en IB zijn bezig om de leerlingen te selecteren voor het tweede half jaar plusklas. De samenstelling van de Woord&beeldclub zal iets veranderen: Sommige leerlingen gaan weer meedoen het komende half jaar, sommigen zullen voor het eerst erbij komen en anderen gaan weer naar de groep. In alle gevallen wordt zeer zorgvuldig overwogen wat in het belang is van de leerling. Ieder half jaar verandert de samenstelling van de plusklassen.

Vandaag dan de laatste les in deze setting. En het ging dus over vliegen. We begonnen met een heel mooi en duidelijk filmpje over luchtdruk en opwaartse kracht

Na deze theorie over vleugelprofielen gingen we zelf diverse modellen vouwen en uitproberen hoe en wat het beste werkte…
IMG_8992 IMG_9004
En gingen we de lift en opwaartse krachten van onze eigen ontwerpen testen…


En natuurlijk wat groepsportretten maken wat een beetje hoort bij zo’n laatste les…
IMG_8972

IMG_8983
Heee…Ik zie Vincent helemaal niet zo achter Tim en Dora…

IMG_8986
Ok…Daar hebben we Vincent ook…
IMG_9005
De oudste kinderen gingen wat ingetogener op de foto…
Iedereen heeft super gewerkt dit afgelopen half jaar en iedereen die heeft meegedaan aan de KRFF film mag op 28 maart ook mee naar de première in de bioscoop. Ook de leerlingen die komend half jaar niet meedoen aan de Woord&beeldclub. Dat houdt iedereen die hier op de foto staat nog te goed.
Dan zie ik jullie weer na de voorjaarsvakantie met een nieuw project en nieuwe ideeën.

Groeten,
Juf Annemarie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.