We zijn al schietend het nieuwe jaar ingevlogen met de bovenbouw van de Woord&beeldclub. Voor de maand januari staan er een aantal werklessen op het programma die een technische of natuurkundige basis hebben. Ditmaal ging het over het overbrengen van energie, over hoe een voorwerp energie kan doorgeven. Na een korte uitleg over kinetische energie, de derde wet van Newton: Actie>Reactie…
250px-Newtons_cradle_animation_book
.
..gingen we zelf aan het werk. Geïnspireerd door een aantal voorbeelden op ons Pinterestboard werden er op allerlei manieren katapulten gefabriceerd. De energie komt hierbij uit de spanning van een veer in een knijper of een uitgerekt elastiek. Die energie wordt doorgegeven aan het projectiel. De mogelijkheden zijn eindeloos…
IMG_8473 IMG_8474 IMG_8475

Natuurlijk moet je deze katapults in actie zien: Geniet van de filmpjes…

En de onderbouw gaat in januari nog bezig met het schaduwtheater en afronden met een voorstelling. Daarvoor schreven ze vandaag de verhalen…
IMG_8449 IMG_8450 IMG_8453
Wordt volgende week weer vervolgd…

Groeten,
Juf Annemarie

Eén reactie »

  1. Marjolein van der Jagt schreef:

    Leuke filmpjes! Ook leuk om te zien hoe iedere kakapult weer anders opgebouwd is. Dat er goed is nagedacht over de constructie, kun je zien aan de degelijke uitvoeringen. Toch kunnen ook relatief eenvoudig gebouwde katapulten de dopjes ver weg schieten. Ik ben benieuwd naar de uitvoering van het schaduwtheater!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.