En daarom spelen wij met licht. Met het schaduwspel op de achtergrond maakten we vandaag even een uitstapje naar de ‘Japanese lightbox’…En wat is dat!?! Kijk maar eens naar het filmpje van onze Sheryl, die weet dat wel…

Ze heeft er thuis ook hard aan gewerkt en kwam met een kant en klaar exemplaar aanzetten in de plusklas, waar ze vorige week aan was begonnen. Thuis helemaal afgemaakt!

Nieuwsgierig geworden naar hoe je zoiets maakt? Dat dacht ik al. Kijk maar eens op deze link, dan zie je dat zelfs studenten en volwassen dit nog heel spannend vinden. En waarom ook niet? Je moet vooral altijd blijven spelen…

Misschien ben je nu wel benieuwd naar nog meer ideetje voor schaduw, licht en donker. Kijk dan eens op mijn Pinterest board. Ik gebruik vaak mijn Pinterest boards om allerlei creatieve- en onderwijs ideeën te verzamelen. Laat je gerust inspireren!

Nog wat fotootjes dan…want we hebben ook sterren gemaakt waar het licht mooi doorheen schijnt…
IMG_8010 IMG_8009 IMG_8003

En in de bovenbouw zijn de rollen voor onze film over kinderrechten (KRFF) verdeeld. Op 9 december komt een filmcoach onze scenes filmen, dus er wordt volop geoefend. Hij gaat alles ook voor ons monteren. De film zal op YouTube worden gepubliceerd en op 28 maart gaan we hem in de Pathe bioscoop bekijken. Zet die datum dus maar vast in je agenda! Iedereen die nu meedoet mag dan mee.

Waar het over gaat? Alvast een tipje van de sluier dan…


Volgende week weer meer…
Wordt vervolgd…
Groeten,

Juf Annemarie

4 responses »

  1. ty schreef:

    echt leuk zeg

  2. Mirjam schreef:

    Ha Annemarie, wat een geweldige site! Wij gaan dit jaar op het Startpunt een lichtprojectdag doen met alle klassen en ga zeker wat ideetjes van jullie er in verwerken. Kan je me tippen waar ik meer info kan vinden over de Japanese Lightbox. Die vind ik echt prachtig!Mocht je bij ons eens willen komen kijken in het technieklokaal, je bent van harte welkom!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.