We zijn weer begonnen met de plusklassen van de Woord&beeldclub. Dit jaar waren er veel leerlingen die in aanmerking kwamen en was de selectie extra moeilijk. Voor het eerst zijn er ook leerlingen uit groep 4 die meedoen.

En buiten loeide de storm, maar binnen was groep 4/5 druk bezig met de allereerste verkenning van het schaduwtheater. Hoe werkt de schaduw van je handen op het doek? Hoe kan ik figuren uitknippen? Met grote dank aan meester Marco, die dit schaduwtheater voor ons maakte! We gaan toewerken naar een echte voorstelling met zelfgemaakte poppen en achtergronden…

IMG_7856  IMG_7845 IMG_7846 IMG_7847 IMG_7851  IMG_7857 IMG_7860
Met de groepen 6/7/8 gaan we meedoen aan het Unicef Kinderrechten Filmfestival. Zie ook de site voor meer informatie: http://www.krff.nl/

De leerlingen kregen uitleg over kinderrechten en over hoe een goed verhaal in elkaar zit. Ze gingen hard aan het werk. Samen gaan we beoordelen welke verhalen bruikbaar zijn voor een boeiende film.

IMG_7862   IMG_7872
Ook in de bovenbouw werd het schaduwtheater bekeken. Dat gaan we gebruiken voor scenes die we moeilijk kunnen filmen. Om zomaar iets geks te zeggen: Over uit een vliegtuig springen of uit een brandend huis gered worden, kun je wel schrijven…Maar hoe film je dat? Wij hebben bedacht dat we dat soort scenes na spelen als schaduwtheater… We hebben alvast geoefend met papieren vlammen en een albatros….

IMG_7873   IMG_7874

Volgende week volgt er meer…

Groeten,
Juf Annemarie

Eén reactie »

  1. Marjolein van der Jagt schreef:

    Een leuke, motiverende start, met mooie resultaten al in deze eerste lessen. Ik ben benieuwd naar het vervolg van dit project. Veel plezier weer ook dit jaar met de plusklassen!

  2. Arlette schreef:

    Wat een mooi begin! Ik ben benieuwd hoe je verder gaat. Ik ben zeker trots op de groep 4 leerlingen uit mijn groep.

  3. erkan ilkhan schreef:

    Mooie thema en uitdaging voor alle kinderen. Veel succes voor iedereen.
    Groeten van de vader van Arda en Sinem.

  4. Erna schreef:

    Spannend onderwerp weer. Blijf jullie acties en gebeurtenissen nauw volgen. Complimenten aan juf Annemarie en de kinderen. Maak er een mooie film van.
    Liefs juf Erna

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.